HÄMEENLINNA WEATHER

Suomen Tiilaakson on myös kotijoukkojen keidas


Suomen Tiilaakson eli Hämeenlinnan golfkausi 2024 on käynnistynyt ja säiden lämpeneminen antaa viheriöille vilskettä. Kuitenkin, erityisesti vieraspelaajien kotijoukoissa on myös "pelaamattomia" ja Tiilaakso on myös näille mitä parhain kohde.

 

Juuri nyt, vain parinkymmenen minuutin automatkan päässä Hämeenlinnan keskustasta, Tuulosen Kauppakeskus juhlistaa 20 -vuotista taivaltaa ja luvassa on huipputarjouksia lähes 50 erikoisliikkeen kattauksella.

 

Tutustu ja vieraile - Lue uutinen ja vähän historiaa >>

 

Tervetuloa Tiilaaksoon,

 

Pekka Lyly

pekka@lyly.fi

WebArt.Fi

 

GolfNews

 

Tiilaaksosta golfosake tonnilla – kenttä kuin kenttä !

 

Nopean nethaun perusteella Tiilaaksossa myydään tällä hetkellä useampiakin golfosakkeita kaikilta kentiltä, jotka pohjautuvat osakeomistukseen – Aulanko Golf, Linna Golf ja Tawast Golf. Mielenkiintoista on se, että nyt jokaisen kentän osakkeista pyydetään ca 1.000 €, mikä on hyvin vähän. Taannoin, kun osakekenttiä perustettiin, niin hinnat olivat vähintäänkin kymmenkertaiset.

 

Golfosake on arvopaperi siinä, missä mikä tahansa osake ja sillä on jonkinlainen tuotto-odotus, joka golfista puhuttaessa on etuja kentällä, pelaamisessa tai osakkeen arvonnousu etc. Jos Golfosakkeen hinta romahtaa, niin yleistä on, että näin tapahtuu laajasti eli ei haluta maksaa osakkeeseen liittyvää kallista vastiketta – yleensä siksi, että syystä tai toisesta pelaaminen on loppunut ja osakkeesta on tullut rasite. Näinhän on käynyt Tiilaaksossa, kuten pääosin koko maamme osake-kentillä.

 

Golfosakkeen vastapuolella on pelioikeus eli kuka tahansa voi ostaa likipitäen miltä tahansa kentältä pelioikeuden, jonka hinta on kertaluonteinen eli ei niin, kuten osakkeessa yhtiövastike, vuosittainen. Miksi siis maksaa golfosakkeesta ja vuotuisesta kalliista yhtiövastikkeesta, jos saman harrastusoikeuden saa edullisemminkin? Tai edelleen vastapainona ovat peliliput, joita voi ostaa jälleen lähes mille tahansa kentälle hyvinkin halvalla ja lipuilla voi pelata, kuten jäsen ikään samoin palveluin, miksi siis omistaa osake?

 

Golfosakkeen etu on brändi ja varmuus, sillä varmaa on, että osakkaiden palvelut ovat parempia, kuin greenfee -pelaajien ja osakkaat pelaavat ”aina”. Osakkeen haitta on erityisesti vähän pelaavalle yhtiövastikkeen kallis hinta, joka on pakko maksaa vuosittain, pelasi tai ei ja tämä tulee usein perikuntien tai taloudellisen ahdingon edessä mieleen. Myös osakkeeseen usein kuuluvien pelilippujen jälkimarkkinoinnin hankaluus on ongelma, koska ei ole mitään keskitettyä palvelua sen hoitamiseen ja osakkaat itse tyrkyttävät niitä sitten kuka minnekin.

 

Tiilaakson myytävät osakkeet ja peliliput ”haltuun”

 

Ihminen on ovela ”eläin” ja siksi innokkaat golfarit, jotka etsivät harrastukselleen halvimman mallin, luovat mitä mielikuvituksellisempia virityksiä, että pääsevät pelaamaan. Ja tämä on toki sallittua, sekä positiivistakin, sillä se kertoo vain golfin kiinnostavuudesta ja halusta päästä pelaamaan. Kuitenkin voisi olla järkevää, että Suomen Tiilaakso miettisi omaa aluettaan kokonaisuutena ja loisi yhteisen myyntipaikan osakkeille ja pelilipuille, mikä hyödyttäisi positiivisesti niin myyjää, kuin alueen brändiä ja arvostusta.

 

Mielestäni tähän tulisi pyrkiä ja perata ”villit” ilmoitukset ”toreilta ja turuilta” & koostaa ja arvostaa omaa golfbrändiä yhteisin mittarein ja arvoin – Se jos mikä nostaisi Suomen Tiilaakson arvoa kaikella tapaa ja erityisesti jokaisen Tiilaakson osakekentän golfosakkeen arvoa ”tonnista” edes hivenen ylöspäin – Tämä olisi osakkeen omistajan etu ja arvo.

 

Pekka Lyly

Tiillaakson Golfkilpailut

AGK Hugo 18r 

40 €

HaG kilpailut

HaG 18 r 

49 €

TaWG kilpailut

Tiilaakson Greenfeet

AGK Hugo 18r 

40 €

HaG 9 r 

35 €

HaG 18 r 

49 €

TaWG 9 r 

35 €

Tarvikkeet Tofi.fi

Golfin pariin edullisesti

 

Golf on varsin edullinen harrastus, kunhan perushankinnat on tehty, sillä välineet kestävät vuosia. Golfin pariin voi ja jopa kannattaa vihkiytyä mailojen perussetillä ja miksei, hankkimalla alkuun käytetyt välineet. "Muutamalla sataselle" pääsee hyvin alkuun.

 

Palveluksessasi

Tekemistä & Shoppailua perheelle

rentouttavat hotellit

Nauti jälkipelistä...
Hotellit kartalla >>

Info

31.000 metriä väylää

Suomen Tiilaakso on ehdottomasti Hämeenlinnassa, josta kertoo kauden lukemat tiivistettynä ja vauhti vain kiihtyy. Ja kentät 10 minuutin ajomatkan etäisyydellä toisistaan.

6

Golfkenttää

130.000

Golfkierrosta

85

Golfkilpailua

12.500

Pelaajaa